Ga naar hoofdinhoud
Altijd bereikbaar: 0252 - 37 64 69
Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder™!

Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder™!

Een warme, natuurlijke tint… dat is de Kleur van het Jaar 2023 van Flexa! Maak kennis met Wild Wonder™. Zoals de kleurexpert van Flexa de kleur omschrijven: “Natuurlijk, zonnig, warm en positief.” Omdat wij bij Van Nes ook al druk bezig zijn met de trends voor 2023 (en de Oktober Woonmaand) en daar hoort de Kleur van het Jaar 2023 natuurlijk ook bij. U leest hier alles over Wild Wonder™.

20ste Kleur van het Jaar van Flexa

Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit is dan de kleur voor het aankomende jaar. Hiervoor komen internationale ontwerpers samen om te bespreken wat het komende jaar het leven zal beïnvloeden en vormgeven. Voor 2023 waren ze er snel over uit: de natuurlijke wereld om ons heen is het allerbelangrijkste. De natuur brengt balans in ons leven. Het thema voor 2023 is voor Flexa dan ook: het wonder van de natuur. En inmiddels is het al de 20ste keer dat Flexa de Kleur van het Jaar bekendmaakt!

Over Wild Wonder™

Wild Wonder™ is geïnspireerd door de natuur. Het is geel met een tint van groen. Met Wild Wonder™ op de muur krijgt het interieur een energieke uitstraling. Het leuke aan de Kleur van het Jaar 2023 is dat het perfect is om door te voeren in een gehele ruimte, zelfs op het plafond. Hiervoor is de kleur rustig genoeg en dat zorgt voor eenheid in het interieur.

Het bijzondere aan Wild Wonder™ is dat de kleur zich echt volledig aanpast aan de lichtinval in een ruimte. Met koeler licht wordt de groentoon naar boven gehaald. Warm licht zorgt er juist voor dat de gele toon eruit springt. Uniek, net zoals de kleuren in de natuur!

Wild Wonder™ combineren met andere kleuren

Doordat Wild Wonder™ een zeer universele kleur is, komt deze goed tot zijn recht in iedere interieurstijl. Van Scandinavisch tot klassiek en modern. Net zoals ieder jaar brengt Flexa naast de Kleur van het Jaar ook bijpassende kleurenpaletten uit.

  • Natuur: Door de diverse ondertonen van Wild Wonder™ is deze kleur goed te combineren met andere kleuren uit de natuur. Denk hierbij aan bruin, groen en geel.
  • Biodiversiteit: In dit pallet zitten voornamelijk roze, oranje tinten van de prachtige wilde bloemen die u in de natuur kunt vinden.
  • Raw: ‘Raw’ sluit perfect aan bij een bohemian interieur. In dit palet wordt Wild Wonder™ gecombineerd met materialen zoals linnen en warme, rijke kleuren.
  • Flow: Creëer balans in uw interieur met Wild Wonder™ in combinatie met kleuren die een koelere ondertoon hebben.

Lisa: “Mijn favoriete kleur om te combineren met Wild Wonder™ is toch wel paars/lila! En wat ook leuk is, de kleuren van voorgaande jaren zijn ook prachtig te combineren met de Kleur van het Jaar 2023.”

Interieur- en kleuradvies van Van Nes

Wilt u 2023 ingaan met deze warme, natuurlijke kleur? Dat snappen wij! Lisa zal dan ook de aankomende tijd Wild Wonder™ zeker gaan verwerken in haar interieuradviezen. Plan dus een afspraak in met Lisa om samen al uw woonwensen te bespreken (met of zonder Wild Wonder™).

Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder™!

Meer inspiratie

Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrac4™!

21ste Kleur van het Jaar van Flexa Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit…

Lees meer

Nieuw: Versace wandbekleding!

Fashion for walls! De behang collectie van Versace ademt luxe uit. De prachtige prints, luxe materialen en glanzende kleuren geven…

Lees meer
Back To Top