skip to Main Content
Interieurtrend: Teddy

Interieurtrend: teddy

Zodra het wat kouder wordt, komen de jassen uit de kast en zeker de teddy jassen. Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bijna iedereen heeft wel een teddy item in de kast hangen. Trends waaien wel vaker over van de mode naar het interieur. Eerder al met neon en nu ook met teddy!

Van teddybeer en teddycoat naar teddy meubelen

Het begon ooit met een schattige, zachte teddybeer. Toen volgde de welbekende MaxMara jas en vorig jaar bracht Kim Kardashian zelfs een huispakken collectie uit gemaakt van teddy stof. Logisch dat deze modetrend is opgepakt in ‘interieurland’. Zodra grote merken zoals Chanel en Louis Vuitton zo’n trend oppakken, gaat het ook bij de meubel- en stoffenfabrikanten kriebelen om zo snel mogelijk gelijksoortige dessins te creëren die geschikt zijn voor meubels en stoffering.

Trendwatching op de beurs

Afgelopen januari was onze interieurstyliste ook aanwezig op de beurs in Parijs: Maison et Objet. Hier kwam al vaker de teddy trend naar voren: bankstellen en fauteuils in teddystof. Al snel volgende er bouclé stoffen voor vouwgordijnen, gordijnen en algemene stoffering. Daarom kunnen we nu zeker zeggen dat deze trend ‘hot & happening’ is op dit moment en zeker nog voor de aankomende seizoenen.

Interieurtrend: teddy

Styling van teddy meubelen

Ook een bankstel of fauteuil in teddystof in uw interieur? En hoe te stylen? Lisa: “Vorig jaar pikte ik deze trend al op de beurs op, maar ook in het straatbeeld. Hier haal ik ook weer mijn styling inspiratie vandaan. Het fluffy, relax en een beetje streetstyle wat erbij de teddy trend komt kijken in de mode past ook goed bij verschillende interieurstijlen. Het leuke vind ik dat het zowel stoer als klassiek is te combineren. Zorg voor een rustige basis in het interieur en voeg hier de teddy structuur aan toe.” Lisa is er helemaal fan van!

Teddy interieurtrend in uw interieur?

Dat kan! In de nieuwe collectie van Richmond zitten diverse meubelen met teddystof waardoor er diverse mogelijkheden zijn om deze teddy trend toe te passen in uw interieur. Maak een afspraak met Lisa en ontvang een passend interieuradvies!

Meer inspiratie

Opening Van Nes Huis

Binnenkort: Opening Van Nes Huis

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog voor jullie heb geschreven, maar vakantie geeft rust en rust…

Lees meer
Kleur Van Het Jaar 2022: Bright Skies™

Kleur van het Jaar 2022: Bright Skies™

Licht, luchtig en fris. Dat is dé Kleur van het Jaar 2022 van Flexa: Bright Skies™. Zoals de kleurexperts van…

Lees meer
Back To Top