skip to Main Content
Interieurtrend: Bouclé

Interieurtrend: bouclé

Naast teddy is er momenteel een andere stof ook heel trendy: bouclé. Ook deze trend is weer overgewaaid van de mode naar het interieur en is nu zeker niet meer weg te denken uit het interieur. Benieuwd naar deze interieurtrend? Wij vertellen u er alles over!

Wat is bouclé stof?

Op het eerste gezicht ziet de bouclé stof er bekend uit. De stof staat namelijk ook wel bekend als dé Chanel stof, omdat bouclé vaak wordt gebruikt voor de welbekende Chanel jasjes. Bouclé is een zachte stof en heeft een bijzondere structuur. Bouclé komt uit het Frans en betekent lus. De stof bestaat meestal uit losse geweven patronen, draden en lussen van diverse stoffen.

Bouclé heeft een warme, uitnodigende uitstraling doordat de stof er wollig uitziet. Nu zien we vooral veel meubelen met bouclé stof in neutrale kleuren, want dit sluit volledig aan op de laatste interieurtrends.

Styling van meubels met bouclé

Met de bouclé stof brengt u echt een prachtige stof in uw interieur. Om bouclé niet kitscherig te laten worden, is het belangrijk om niet voor te veel items te kijken gemaakt van deze stof, maar om bouclé te combineren met andere stoffen en kleuren. Bouclé en marmer gaan bijvoorbeeld perfect samen!

Denk aan meubels die u toevoegt aan uw interieur als detail: van plaids tot kussens, stoelen, een poef of zelfs raamdecoratie. Geen ruimte in uw interieur voor een volledig meubel, maar toch verliefd op bouclé stof? Ga dan voor een vloerkleed van bouclé. Dat is natuurlijk ook een optie. In de collectie van Richmond Interiors zitten ook een aantal mooie bouclé meubels, welke u ook kunt bewonderen in ons Inspiratiehuis.

De laatste interieurtrends toepassen in uw interieur

Op zoek naar iets unieks en nieuws voor uw huis? Plan dan gelijk een afspraak in met Lisa! Lisa gaat met alle liefde met u zitten om een interieuradvies op maat te creëren. Van de woonkamer tot slaapkamer, badkamer of zelfs uw gehele interieur. Lisa adviseert u graag!

Meer inspiratie

Jocolino Hansgrohe Handdouche Van Nes

Met de Jocolino handdouche wordt badderen voor kinderen een feest!

Watervrees. Je hoort er niet veel over, maar af en toe krijgen wij bij het realiseren van de badkamer wel…

Lees meer
Nieuwe Behangcollectie: Manila Van Arte

Nieuwe behangcollectie: Manila van Arte

Een behang met een print, daar kijkt niemand meer van op. Een behang met een print welke is gerealiseerd met…

Lees meer
Back To Top