skip to Main Content
Legionella Ligt Op De Loer In Verband Met Het Coronavirus

Let op: legionella ligt op de loer!

Door het coronavirus werken veel mensen thuis en staan veel kantoor- en schoolgebouwen leeg. Hierdoor worden de watertappunten in deze gebouwen minder of helemaal niet gebruikt. Het risico van stilstaand water is legionella. Met deze tips kunt u legionella zoveel mogelijk tegengaan.

Legionella in stilstaand water

De legionellabacterie is een gevaarlijke bacterie die kan voorkomen in kranen, douches of sproeisystemen. Deze bacterie houdt van stilstaand warm water. Als er geen gebruik wordt gemaakt van de drinkwaterinstallatie in panden, kan de waterkwaliteit achteruitgaan en heeft legionella alle ruimte om te groeien. Legionella is slecht voor de gezondheid. Het inademen van de bacterie kan namelijk zorgen voor longklachten.

Tips om legionella te voorkomen en tegen te gaan

  1. Spoel regelmatig alle kranen door. Zet dus minimaal wekelijks de warme en koude water kraan open om het water te verversen. Zo kan legionella zich niet ontwikkelen.
  2. Leeg het water dat in apparaten zit. Zo heeft legionella geen kans om zich in het stilstaande water te nestelen. Staat er wel water in apparaten? Ververs dit eerst voor gebruik.
  3. Laat de waterinstallatie voor gebruik volledig testen door een erkend bedrijf. De vakmensen van Van Nes staan voor u klaar om een grondige check te doen.

Onderzoek naar legionella door Van Nes

Het is zeer van belang om preventief onderzoek te doen naar legionella. Dit is iets waar wij u graag bij ontzorgen. De loodgieters van Van Nes weten hoe ze de legionellabacterie het beste opsporen en zorgen dat het drinkwater weer 100% veilig is om te gebruiken. Meer weten of heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Meer nieuws

Kleur Van Het Jaar 2022: Bright Skies™

Kleur van het Jaar 2022: Bright Skies™

Licht, luchtig en fris. Dat is dé Kleur van het Jaar 2022 van Flexa: Bright Skies™. Zoals de kleurexperts van…

Lees meer
Jocolino Hansgrohe Handdouche Van Nes

Met de Jocolino handdouche wordt badderen voor kinderen een feest!

Watervrees. Je hoort er niet veel over, maar af en toe krijgen wij bij het realiseren van de badkamer wel…

Lees meer
Back To Top