Ga naar hoofdinhoud
Altijd bereikbaar: 0252 - 37 64 69
Kartell bij Van Nes - Wonen met comfort

Kartell meubelen: uniek, veelzijdig & plastic fantastic

Waarschijnlijk bent u ondertussen al bekend met de Kartell by Laufen collectie, maar Kartell ontwerpt op zichzelf ook prachtige meubelen. Wij vertellen u graag alles over de unieke en veelzijdige ontwerpen van Kartell.

De start van Kartell

Kartell is een Italiaans bedrijf dat hedendaagse kunststof meubelen maakt en verkoopt. In 1949 is het bedrijf opgericht door Giulio Castelli en Anna Castelli Ferrieri. Kartell begon met de productie van autoaccessoires, waarna het in 1963 uitbreidde tot woninginrichting. Het bedrijf heeft zijn bekendheid gekregen door het werk van ontwerper en architect Anna Castelli Ferrieri.

Kartell ontwerpen

In 1970 ontwierp Anna Castelli Ferrieri de wereldberoemde stapelbare kastjes Componibili van spuitgegoten ABS. Dit is de kunststof die ook wordt gebruikt bij het maken van legoblokjes. Nog steeds zijn deze kastjes terug te vinden in verschillende interieurs. Dit kunnen we voor Kartell wel het begin van een nieuw tijdperk noemen. Hierin kwam namelijk de focus te liggen op het ontwerpen en produceren van meubels en verlichting. 

Samenwerking met andere ontwerpers

In de periode van de Componibili kastjes startte Kartell ook de eerste samenwerkingen met bekende ontwerpers. Deze liepen uiteen van Ettore Sottsass tot Ron Arad en Philippe Starck. Philippe Starck heeft nu al meer dan 60 producten opgeleverd tijdens de samenwerking met Kartell. Een aantal populaire ontwerpen van Starck voor Kartell zijn toch wel: de Masters stoel, de Bubble Club sofa of stoel en de Louis Ghost stoel.

De Max-Beam Kruk van Kartell

Een van de ontwerpen van Kartell is nu ook te vinden in het Van Nes Inspiratiehuis, namelijk de Max-Beam Kruk! De Max-Beam Kruk van Kartell, ontworpen door Ludovica en Roberto Polomba, is een zeer veelzijdig meubelstuk welke kan dienen als kruk, bijzettafel of nachtkastje. In de badkamer, de slaapkamer of in de woonkamer. De Max-Beam past en kan echt overal!

Experimenteren met nieuwe technologieën

Kartell blijft experimenteren met nieuwe technologieën en het gebruik van verschillende soorten kunststof. Zo maken ze de kunststof onder andere transparanter, flexibeler, beter bestand tegen weersinvloeden en zachter. Inmiddels is kunststof niet meer weg te denken uit veel collecties van hedendaagse design labels. Het materiaal heeft veel voordelen:

  • Makkelijk schoon te maken
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Zeer licht van gewicht.

Kartell bij Van Nes – Wonen met comfort

Iets unieks toevoegen aan uw interieur? Dan zijn de ontwerpen van Kartell perfect voor u! Lisa maakt graag een passend interieurontwerp aan de hand van uw wensen. Hierin kunnen de items van Kartell worden verwerkt. Interesse? Plan direct een afspraak in.

Meer inspiratie

Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrac4™!

21ste Kleur van het Jaar van Flexa Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit…

Lees meer

Nieuw: Versace wandbekleding!

Fashion for walls! De behang collectie van Versace ademt luxe uit. De prachtige prints, luxe materialen en glanzende kleuren geven…

Lees meer
Back To Top