skip to Main Content
Zonnepanelen

De populariteit van zonnepanelen

Opwekking van energie is superpopulair. Op dit gebied zien we veel ontwikkelingen voorbijkomen. Bij nieuwbouwwoningen of de verbouwing van een bestaande woning wordt er steeds vaker gekozen voor de optie om zonnepanelen te plaatsen. Maar wat is zonne-energie precies en waarom zijn zonnepanelen zo populair?

Wat is zonne-energie?

Zodra we het in ons Inspiratiehuis over zonne-energie hebben, geven wij eerst een korte uitleg over wat het nou eigenlijk is. Zonne-energie is de energie die door zonnepanelen is opgevangen. Deze energie wordt omgezet in stroom. Dit is stroom die u in huis gebruikt. Een opvatting die wij vaak horen is dat zonne-energie niet wordt opgewekt als de zon niet schijnt. Gelukkig is dat niet het geval, want om energie op te vangen hoeft de zon niet per se te schijnen. Ook als het bewolkt is vangen de zonnepanelen energie op en zetten deze om in stroom.

Zonnepanelen en zonnecollectoren

Naast zonnepanelen zijn er ook zonnecollectoren. Over deze twee producten ontstaat vaak verwarring. Zijn zonnepanelen en zonnecollectoren hetzelfde? Of zit er wel degelijk verschil in? Zonnepanelen zetten het opgevangen zonlicht om in elektriciteit voor verwarming, verlichting, etc. in uw woning. Zonnecollectoren vangen ook zonne-energie op, maar zetten de warmte van de zon om in warm water.

Duurzame energie

Het opwekken van zonne-energie is heel duurzaam en schoon, vandaar ook de populariteit van zonnepanelen. Daarnaast staan de ontwikkelingen rondom zonnepanelen zeker niet stil. Er is steeds meer mogelijk. Een combinatie die tegenwoordig veel wordt gebruik voor duurzaam verwarmen van een woning is de combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen, beter bekend als PVT panelen. Met PVT panelen vangt u met dezelfde collector warmte én stroom op. Vandaar dat dit momenteel een populaire, duurzame keuze is!

Kiest u voor zonne-energie en zonnepanelen?

Wilt u de stap zetten naar het opwekken van duurzame stroom? Wilt u meer weten over zonne-energie of zonnepanelen? Onze vakmensen vertellen u graag meer over alle mogelijkheden om de juiste keuze te maken. Neem contact op om een afspraak te maken.

Meer nieuws

Kleur Van Het Jaar 2022: Bright Skies™

Kleur van het Jaar 2022: Bright Skies™

Licht, luchtig en fris. Dat is dé Kleur van het Jaar 2022 van Flexa: Bright Skies™. Zoals de kleurexperts van…

Lees meer
Jocolino Hansgrohe Handdouche Van Nes

Met de Jocolino handdouche wordt badderen voor kinderen een feest!

Watervrees. Je hoort er niet veel over, maar af en toe krijgen wij bij het realiseren van de badkamer wel…

Lees meer
Back To Top