Ga naar hoofdinhoud
Altijd bereikbaar: 0252 - 37 64 69
Zonnepanelen

De populariteit van zonnepanelen

Opwekking van energie is superpopulair. Op dit gebied zien we veel ontwikkelingen voorbijkomen. Bij nieuwbouwwoningen of de verbouwing van een bestaande woning wordt er steeds vaker gekozen voor de optie om zonnepanelen te plaatsen. Maar wat is zonne-energie precies en waarom zijn zonnepanelen zo populair?

Wat is zonne-energie?

Zodra we het in ons Inspiratiehuis over zonne-energie hebben, geven wij eerst een korte uitleg over wat het nou eigenlijk is. Zonne-energie is de energie die door zonnepanelen is opgevangen. Deze energie wordt omgezet in stroom. Dit is stroom die u in huis gebruikt. Een opvatting die wij vaak horen is dat zonne-energie niet wordt opgewekt als de zon niet schijnt. Gelukkig is dat niet het geval, want om energie op te vangen hoeft de zon niet per se te schijnen. Ook als het bewolkt is vangen de zonnepanelen energie op en zetten deze om in stroom.

Zonnepanelen en zonnecollectoren

Naast zonnepanelen zijn er ook zonnecollectoren. Over deze twee producten ontstaat vaak verwarring. Zijn zonnepanelen en zonnecollectoren hetzelfde? Of zit er wel degelijk verschil in? Zonnepanelen zetten het opgevangen zonlicht om in elektriciteit voor verwarming, verlichting, etc. in uw woning. Zonnecollectoren vangen ook zonne-energie op, maar zetten de warmte van de zon om in warm water.

Duurzame energie

Het opwekken van zonne-energie is heel duurzaam en schoon, vandaar ook de populariteit van zonnepanelen. Daarnaast staan de ontwikkelingen rondom zonnepanelen zeker niet stil. Er is steeds meer mogelijk. Een combinatie die tegenwoordig veel wordt gebruik voor duurzaam verwarmen van een woning is de combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen, beter bekend als PVT panelen. Met PVT panelen vangt u met dezelfde collector warmte én stroom op. Vandaar dat dit momenteel een populaire, duurzame keuze is!

Kiest u voor zonne-energie en zonnepanelen?

Wilt u de stap zetten naar het opwekken van duurzame stroom? Wilt u meer weten over zonne-energie of zonnepanelen? Onze vakmensen vertellen u graag meer over alle mogelijkheden om de juiste keuze te maken. Neem contact op om een afspraak te maken.

Meer nieuws

Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrac4™!

21ste Kleur van het Jaar van Flexa Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit…

Lees meer

Nieuw: Versace wandbekleding!

Fashion for walls! De behang collectie van Versace ademt luxe uit. De prachtige prints, luxe materialen en glanzende kleuren geven…

Lees meer
Back To Top