Ga naar hoofdinhoud
Altijd bereikbaar: 0252 - 37 64 69

Van Nes genomineerd voor de Sterkste Schakel

De Sterkste Schakel Trofee is dé Rijnlandse ondernemingsprijs. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. Inmiddels zijn de genomineerden bekend gemaakt… en ook Van Nes is genomineerd! Wij zijn heel trots en natuurlijk heel blij dat wij deel uitmaken van de genomineerden. Op 13 maart 2020 wordt de Sterkste Schakel Trofee uitgereikt voor de zeventiende keer en zullen wij weten of wij de Sterkste Schakel van 2020 zijn. Lees hieronder het interview met Klaas en Nel!

Van Nes de Sterkste Schakel 2020?

“Bij ons telt maar één ding”, leggen Klaas en Nel van Nes uit, “dat is de vraag of wij het thuis ook zo zouden doen. Daar gaan wij heel ver in. Wij zullen niet twisten over smaak, maar zeker wel over de kwaliteit van materialen en installatie.” Vooral de vraag naar ‘duurzaamheid’ levert voor Van Nes de laatste jaren veel stof voor grondig advies op.

Dochter Lisa denkt mee over smaak in het inspiratiehuis

“Sinds twee jaar helpt onze dochter Lisa de klanten bij het realiseren van hun ideeën. Zij is opgeleid als styliste en verzorgt als het ware de ‘rondleiding’ langs alles dat komt kijken bij het aanpassen van een huis. De keuzemogelijkheden zijn tegenwoordig zo groot dat klanten een helpende hand bijzonder op prijs stellen.” Van Nes heeft daarvoor de showroom omgebouwd tot ‘inspiratiehuis’. Het Van Nes Inspiratiehuis toont klanten trends op het gebied van interieur, tegels, badkamers en haarden. “Onze klanten vragen steeds meer om een totaaladvies en om een integrale aanpak. Dat begint in Het Inspiratiehuis en eindigt bij Van Nes Installatietechniek.”

In vijftig jaar is de zaak helemaal omgedraaid

“Het installeren van gas, verwarming en water komt nu aan het einde van het traject, terwijl het daar zevenenvijftig jaar geleden mee is begonnen.” Dat is overigens niet helemaal waar, want de smederij van grootvader Peter van Nes was toen ook al een winkel waarin klanten werden geholpen met hun keuzes, bijvoorbeeld voor verschillende soorten gashaarden. “Toch is het belangrijk dat wij nu echt voor onze klanten bij het begin beginnen. Wij geven advies over materialen, installaties en technische oplossingen. En wij voeren de regie over het werk, dus ook over de timmermannen, stukadoors en tegelzetters. Op die manier kunnen wij de klant de kwaliteit garanderen die wij zelf thuis ook zouden willen.”

Duurzaamheid ‘is een dingetje’

Van Nes Installatiebedrijf zit vóóraan bij de ‘energietransitie’. “Dat wordt nog wel een dingetje,” zegt Klaas, “want het uitgangspunt ‘van het gas af’ is echt niet voor iedereen haalbaar. En waar het technisch misschien wel haalbaar is, is het praktisch misschien niet wenselijk.” Het bedrijf krijgt tegenwoordig van alle kanten vragen over duurzaamheid. “Juist daar kunnen en moeten wij wel in discussie met de klant. Want met alleen de installatie van een warmtepomp ben je er niet. Als je niet oppast installeer je apparaten waar je op lange termijn niets aan hebt. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij daar over adviseren.”

Stemmen voor de Sterkste Schakel

Zodra het mogelijk is om te stemmen voor de Sterkste Schakel, zullen wij dit natuurlijk laten weten. Volg ons op sociale media of houd onze website de komende tijd dus goed in de gaten!

Meer nieuws

Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrac4™!

21ste Kleur van het Jaar van Flexa Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit…

Lees meer

Nieuw: Versace wandbekleding!

Fashion for walls! De behang collectie van Versace ademt luxe uit. De prachtige prints, luxe materialen en glanzende kleuren geven…

Lees meer
Back To Top