Ga naar hoofdinhoud
Altijd bereikbaar: 0252 - 37 64 69
Zonnepanelen Van Nes

Saldering zonnepanelen verlengd tot 1 januari 2023

Er is goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen. De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen.

Wat houdt de salderingsregeling in?

De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en terug levert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Eigenaren van zonnepanelen kunnen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie al zonnepanelen heeft.

Afbouw van de salderingsregeling

Vanaf 1 januari 2023 wordt een start gemaakt met het afbouwen van de salderingsregeling. Het salderingsvoordeel voor zonnepanelenbezitters wordt elk jaar iets minder en uiteindelijk afgebouwd tot nul in 2031. Doordat de prijzen van zonnepanelen nog steeds dalen zal het op lange termijn waarschijnlijk ook zonder salderingsregeling financieel interessant zijn om voor zonnepanelen te kiezen.

Meter met dubbel telwerk

Voor het geleidelijk afbouwen van salderen tot 2031 is het noodzakelijk dat huishoudens en bedrijven beschikken over een meter die levering en terug levering afzonderlijk kan meten. Dit wordt ook wel een meter met minimaal een dubbel telwerk genoemd. Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om zo’n meter in huis te hebben.

Meer weten over de salderingsregeling?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de salderingsregeling of ben je benieuwd of zonnepanelen mogelijk een goede optie voor jouw huishouden zouden kunnen zijn? Wij gaan graag met je in gesprek.

Meer nieuws

Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrac4™!

21ste Kleur van het Jaar van Flexa Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit…

Lees meer

Nieuw: Versace wandbekleding!

Fashion for walls! De behang collectie van Versace ademt luxe uit. De prachtige prints, luxe materialen en glanzende kleuren geven…

Lees meer
Back To Top