Ga naar hoofdinhoud
Altijd bereikbaar: 0252 - 37 64 69

Interieurtips 2020

Niets leukers dan het nieuwe jaar beginnen met een compleet nieuw interieur. Wat betreft 2020 zijn er weer een aantal trends in opkomst op het gebied van interieur. Wij nemen deze trends dan ook graag met je door.

Interieurtrend #1: Warme kleuren

Flexa kleur van het jaar is: Spiced Honey. Een warme beige-gele kleurtint die perfect te combineren is met zowel lichtere pastelkleuren als donkere vaak warme kleurtinten.

Donkere en warme kleuren zijn overigens helemaal hip. Voor het komende woonseizoen zie je veel beige, donkerbruine tinten, warm rood, donkerpaars, aubergine, indigo blauw en mosgroen.

Absolute must-haves voor in je interieur zijn onder andere leer, gekleurd glas, zwart staal, messing en goud kleurige accenten, velours stoffen en natuursteen zoals marmer. Voor de natuurlijke basis gebruik je veel warme, duurzame houtstoffen. Je ziet voor komend seizoen veel meubels met ronde vormen.

Interieurtrend #2: Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooi en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze ecologisch en duurzaam.

Er zijn veel soorten natuurlijke materialen die je kunt gebruiken in je huis. Er is tegenwoordig steeds meer ecologisch design. Kies voor materialen als hout, bamboe, touw of jute. De absolute trend van nu is steigerhout.

Interieurtrend #3: Meer integratie van technologieën

In 2020 zal de technologie een steeds grotere rol gaan spelen binnen de Nederlandse huishoudens. Mensen hebben het gevoel dat ze steeds meer te maken krijgen met innovatieve producten. Typisch voor deze tijd is dat mensen weinig tijd hebben en minstens zo weinig geduld. Hierdoor zal de behoefte aan slimme hulpmiddelen op woongebied alleen maar toenemen.

Interieurtrend #4: Duurzaamheid

We wonen met zijn allen op steeds minder vierkante meters en dus zal het steeds belangrijker worden om modulaire en multifunctionele meubels in jouw interieur toe te passen. De komende jaren zullen interieurs steeds meer bestaan uit slimme gadgets die ons leven makkelijker maken.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Ben je al helemaal geïnspireerd geraakt en wil je bovenstaande trends ook toepassen in je eigen interieur? Dat kan. Wij verwelkomen je graag en zullen je voorzien van een passend en deskundig advies.

Meer inspiratie

Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrac4™!

21ste Kleur van het Jaar van Flexa Ieder jaar maakt Flexa in september de Kleur van het Jaar bekend. Dit…

Lees meer

Nieuw: Versace wandbekleding!

Fashion for walls! De behang collectie van Versace ademt luxe uit. De prachtige prints, luxe materialen en glanzende kleuren geven…

Lees meer
Back To Top